Falles tot l’any

Les Falles comencen en

MUSEU FALLER

Visita la col·lecció formada pel ninot que cada any, des de 1934, s'indulta del foc per votació popular (conegut com “ninot indultat”). També poden trobar-s’hi cartells de Falles i fotografies de les Falleres Majors i altres temes fallers.
Si vols vore el que espera dins d'este Museu, et convidem a fer una visita virtual.

Plaça de Montolivet, 4

Visita la web

LA CIUTAT DE L'ARTISTA FALLER

Constituït el Gremi Artesà d'Artistes Fallers de València (1942-1945), un dels principals objectius del seu mestre major, Regino Mas, i la directiva va ser la dignificació de l'ofici amb la idoneïtat d'impulsar un polígon artesà de tallers dedicats a la construcció de falles. El 17 de març de 1967 van començar les obres dels cinquanta primers tallers, que van fer de la Ciutat de l’Artista Faller el primer complex temàtic construït a Espanya. Es completa amb un barri residencial, el Museu de l'Artista Faller, la seu del Gremi d'Artistes Fallers i la Cooperativa d'Artistes Fallers, que subministra materials i eines. El nom dels seus carrers respon a personalitats i al·legories vinculades a la festa de les Falles.

Carrer del Ninot

MUSEU GREMI D'ARTISTES FALLERS

Ací trobaràs una bona mostra del treball que realitzen els artistes fallers tant en el terreny professional de les falles, com en altres àmbits creatius.
Aprofita la teua visita per a fer una passejada per la Ciutat de l'Artista Faller i vore el peculiar entorn en el qual treballen estos artistes.

Av. de Sant Josep Artesà 17 (Ciutat de l'Artista Faller)

Visita la web

FALLES TOUR

No et perdes les visites guiades amb les quals podràs conéixer a fons les Falles, recorrent els principals punts neuràlgics de la festa, com la plaça de l'Ajuntament i la plaça de la Mare de Déu. Descobrix a més la indumentària valenciana i la seua relació amb la seda i tot el que envolta al procés artístic d'elaboració dels monuments fallers. Fes-te un selfie en la balconada de l'ajuntament de València, des del qual la Fallera Major anuncia tots els dies de l'1 al 19 de març el començament de la mascletà amb la frase “Senyor pirotècnic, pot començar la mascletà”.

Plaça de l’Ajuntament, 2

Visita la web

Copyright © 2017 by Socarrat